FEBS Biyoteknoloji, Doku Mühendisliği, Moleküler Biyoloji, İleri Teknolojiler, Onarıcı Tıp, Kök Hücre ve Hücresel Tedavilerde Hücre Kültür Üretimleri ve Rekombinant Teknolojiler konularında çalışarak, canlıya değer veren yenilikçi çalışmaları kaliteli yaşam için insanlığın hizmetine sunmaktadır.
Canlıya değer veren yenilikçi çalışmaları kaliteli yaşam için insanlığın hizmetine sunarak, etik değerlerle, bilgi birikimi ve tecrübeyi birleştirerek tüm canlıların kaliteli yaşam hakkına değer veren anlayışla çalışmalarımıza yön veriyoruz.
En büyük hedefimiz, evrensel kalite ve standartlarda ürün ve hizmetler sunmaktır.Bilgi birikimimiz ve tecrübemizle FEBS imajını korumak, ürün kalitesini korumak ve tüm kaynakların akılcı kullanımını sağlamak ise temel ilkelerimizdir.
2006 yılında Avusturya Krems’deki Ars Arthro Biyoteknoloji firmasında; Doku Mühendisliği, Hücre Kültürü Üretim Teknikleri ve Hücre İşleme Merkezi kurulumu üzerine eğitimler aldı. Bu eğitimlerin ardından Bilkent Üniversitesi Teknokent’de bir Hücre İşleme Tesisi kurdu. Bir Temiz Oda ve Kalite Kontrol Laboratuarından oluşan bu tesisin, GMP kurallarına uygun işlemesi için validasyon master plan ve standart operasyon prosedür dosyalarının oluşturulması ve GMP uygunluğunun alınmasına önderlik etti. Kurucu Laboratuar Müdürü olduğu Laboratuar’da, Türkiye de ilk üç boyutlu kollajen matriks içinde kondrosit hücre kültürünün klinik uygulama standartlarına uygun şekilde üretimini gerçekleştirdi. Konuyla ilgili mevzuat ve yönetmeliklerin oluşturulması açısından Sağlık Bakanlığıyla birlikte çalışmalar sürdürdü. Bu dönemde gerek TÜBİTAK gerekse Sanayi Bakanlığı’nın destek programlarına pek çok proje sundu. Üniversite-Sanayi birlikteliklerini en verimli şekilde kullanarak projeleri tamamladı.
Şebnem Küçük, Doku Mühendisliği alanında uygun biyomateryallerin geliştirilmesi ve üretimi, kök hücre tedavilerinde kullanılacak hücrelerin izolasyonu, tanımlanması, üretim standartları, klinik kullanıma uygunluğu, kalite kontrol testlerinin yanı sıra, klinik uygulama teknikleri konusunda da 8 yıllık deneyime sahiptir.
Şebnem Küçük’ün;
– Epidermolysis bullosa hastalığında fibroblast hücre kültürünün kullanılması konusunda yapmış olduğum bireysel çalışmaları,
– Çaresi olmayan bu genetik rahatsızlıkla ilgili bir projesi,
– Yaralar ve Yanıkların çok büyük ilgi alanı olması sebebiyle, hayati tehlikesi olan yanık hastaları için değişik tekniklerle birleştirilmiş patentli bir kabin projesi bulunmaktadır.
– Sütçü İnek İşletmelerinde Mastitislere Karşı Sistemik İmmunizasyon Uygulamalarında Meme ve Sağım Hijyeni Etkisi Konulu Doktora Çalışması – Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi, 2003,
– Kateşin yüklü aljinat-kitosan yapı iskelesi üzerinde kültürlenen kondroycteslerin karakterizasyonu Yapay Hücreler, Nanotıp ve Biyoteknoloji, 2013,
– Fibrocell in vitro çalışmaları ve üretim uygulamaları, Ars Arthro Biyoteknoloji A.Ş., Gülhane Askeri Tıp Akademisi Deri ve Zührevi Hastalıklar A.B.D.
– İpek Peptitlerinin Doğal Güneş Koruma Etkisi, Aropcos, 2019 (Ayrıntılar)
– World Small Animal Veterinary Association,
– Laboratuar Hayvanları Bilimi Derneği (Kurucu Üye),
– Epidermolysis Bullosa Ve Genetik Hastalıkları Araştırma Ve Bilinçlendirme Derneği (Kurucu Bşk. Yardımcısı)
– Angikad Girişimci İş Kadınları Derneği
– Satış ve İş Geliştirme Derneği
– Sığırlarda Rekta-Vaginal Metod İle Suni Tohumlama, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Meslekiçi Eğitim Semineri ve Sertifikası, 2002
– Hill’s Eğitim Seminerleri,
– İş İngilizcesi Kursu ve Sertifikası-Deulcom
– 1.Ulusal Küçük Hayvan Hekimleri Kongresi, 2000,
World Small Animal Veterinary Association Continuning Education-Dermatoloji, 2001,
– World Small Animal Veterinary Association Continuning Education-İlk Yardım, 2002
– World Small Animal Veterinary Association Continuning Education-Böbrek rahatsızlıkları, 2004,
– Diksiyon ve Etkili Konuşma Kursu-Başkent İletişim, 2004,
– Ars Arthro biyoteknoloji Avusturya – Krems hücre üretim tesisi eğitim, 2006
– TOBB Üniversitesi “Tasarım Sistematiği” Eğitimi, 2009,
– Kurumsal kampüs Proje Yönetimi Sertifikası, 2011,
İlk önce kendine ne yapmak istediğini sor, sonra ne yapman gerekiyorsa yap. Epiktetos..
Takım Çalışmasına uyumlu, İletişimi güçlü, Gelişime açık, Sonuç odaklı, Yaratıcı, Girişimci, Duyarlı, Hedefleri olan adayların özgeçmişlerini info@febsbiyoteknoloji.com e-posta adresine göndermelerini bekliyoruz..