Cilt bakımında Altın Koza Peeling
Cildimiz dış etkenlere yanıt veren aktif bir organdır ve sürekli bir üretim faaliyetinde bulunur.
Cildimiz
Hücreleri ve destek materyalleri yenileyerek sürekli bir döngü içindedir. Cildin üst tabakası damar yönünden yoksun olduğu için üst katmandan aldığı besin maddelerini en alt katmana taşıma olanağı yoktur.
Cildin kendini yenileme kabiliyeti gençken daha aktifken yaş ilerledikçe yavaşlar. Vücudumuzdaki diğer tüm organlar gibi ciltte genetik olarak yaklaşık 20 yaşına gelindiğinde yaşlanmaya başlar. Ancak cildimizi diğer organlardan ayıran şey, güneş ışığı ve kirlilik gibi dış etkenlere açık olmasıdır.
Koza peeling
Temel cilt bakımında altın kural temizlenmiş bir cilde sahip olmaktır. Genel öz bakım rutininde sabah ve akşam yüz yıkaması yapılır. Bu yıkama sırasında yüz fırçası, sünger, sabun veya arındırcı jeller kullanılır. Yüzün yıkanması ölü hücrelerin cilt yüzeyinden arındırılıp nefes almasını sağlamak açısından çok büyük önem taşır. Ancak bu işlem sırasında cilt bariyerinin hasar görmemesi çok önemlidir. Cilt bariyeri bozulduğu takdirde koruma ve savunma görevini yerine getiremez. Yaşlanmaya neden olan oksidasyon neticesinde aşırı pigmentasyon, derin ve ince kırışıklıklar, kolajen üretiminin azalmasına bağlı sarkmalar şekillenir. Nem dengesi bozulan cilt demodex akarları için uygun bir besi alanı oluşturur. Buna bağlı olarak hassas cilt sendromu ve rosacea gibi rahatsızlıklar şekillenir.
Ölü hücrelerin cilt yüzeyinden arındırılması günlük cilt bakımının yanısıra cilt tipine göre haftada 1-2 kere peeling uygulaması ile yapılmalıdır.
İpek böceğininin ürettiği kozalar aminoasit bileşimi ile insan saç ve cildiyle aynı yapıdadır. Kendine has ince parlak yapısıyla lüksün, zerafetin ve güzelliğin simgesi olan ipeğin kaynağıdır. Güzelliği anlatırken kullanılan ipek aslında güzellik veren bir yapıya sahiptir. Banyoda vücut bakımında Türk kültüründe var olan kese yine İpekten yapılmaktadır. Günümüzde farklı malzemelerle de yapılan farklı kese ve peeling malzemeleri bulunsa bile cilt yüzeyindeki bariyer yapıyı bozmayan narin lif yapısıyla ölü hücreleri toplayan bursa ipek kesesinin yeri farklıdır.
Altın koza peeling kese mantığıyla ince lifleri vasıtasıyla cilt yüzeyinden ölü hücreleri alırken yapısında bulunan sericin adı verilen protein kompleksiyle cilt üzerindeki bariyer yapıyı kuvvetlendirir. Bu özelliğini doğallığından gelen yapısıyla sağlar.
Yeni bir cilt bakım ürününe geçtiğinizde cildinizin mükemmel etkiyi alabilmesi için öncelikle ölü hücrelerden arındırmanız gerekir. Bu işlemde cilt tahriş olur veya bariyer yapısı bozulursa kullanılan ürün sivilce kızarıklık gibi hassasiyet geliştirebilir. Ölü hücreler arındırılmadan kullanılırsa da içerdiği aktifler nedeniyle artan hücre fonksiyonları yine sivilcelenme ve gözenek tıkanmasına neden olabilir. O nedenle cilt bakımında uygun şekilde ölü hücrelerden arınma önem taşır.
Ortalama 5 hafta düzenli olarak genç ciltlerde haftada bir olgun ciltlerde iki kez yapılan altın koza peeling ile cilt temizliği ile derin çizgilerin azalması, aşırı pigmentasyon sorunu olan bölgelerde aydınlanma ,kolajen üretiminin artması ile çarpıcı sonuçların görünmesini sağlar. Altın koz peeling ile cildiniz sağlıkla parlar, dinç bir görünüme kavuşur.
Rosacea ve hassas cilt sendromu ölü deri birikiminden oluşabilir: Cildin nem kaybı ve ölü hücre birikiminde demodex akarları cilt yüzeyinde çoğalmasına neden olur. Demodex’in bilinen iki tipi vardır. Demodex follicularis, rosacea tanısında görülendir. Diğer tipi Demodex Brevistir. Cilt yüzeyinde, kirpik diplerinde ölü hücrelerin içerisinde yaşar. Nem kaybı yaşayan ciltlerde kuruluk, kaşıntı ,batma, sivilce ,pürüzlü cilt yüzeyi şeklinde kendini gösteren bu akarlar ile mücadelede ölü hücrelerden arındırmayla birlikte iyi bir nemlendirme başlıca tedaviyi oluşturur.